03 januari 2013

läkarbesök

Fick träffa min kirurg idag som inte trodde att mina lungor ska vara så påverkade av vatten eftersom jag inte har så mycket i dem. Hon menar att det ska vara upp till 2 liter om man ska tappa varje vecka och eftersom jag inte verkar bli underlättad av tappningen är det ingen idé. Skönt att slippa tappas. Istället är det min sjukdom som har gjort att jag har svårare med andningen och eftersom det är påväg in i lungorna. Det finns sjukdom i båda mina lungsäckar och troligen har det gått upp i lungorna nu. Fick en inhalator utskriven som kan göra att man syresätter sig bättre som jag ska prova ett tag. Sedan är jag i dålig kondition vilket gör att det blir ansträngande för min andning också. Men det är inte lätt att gå när man känner att det är tungt. Måste prova gåbandet och se om det blir lättare för mig. Har fått låna ett som de kommer med om någon dag. Då kan man gå flera gånger per dag och korta turer.

Idag blev jag verkligen sliten efter jobbet (jobbar 50% 3 dagar/vecka), läkarbesök och sen avslutade jag med tvättning. Har ingen maskin i lägenheten utan måste ner till till tvättstugan och det var ingen lek att få upp det på slutet. Får nog börja tvätta på en ledig dag nästa gång för detta var tungt.

Vi talade om att jag får ingen livsuppehållande behandling nu eftersom det inte finns något cellgift att ge mig. Vi ska bara att se till att jag ska må så bra som möjligt under tiden. Jag ska på en ny röntgen nästa vecka för att se om det finns något mer hjälp för mig att få i dagsläget. Jag är inte intresserad av strålning vid min stomi på den metastas där ifall den gör så att stomin går i sönder på något sätt. Har lyckats få någon släng av förkylning med snuva som jag hoppas ska ge med sig och inte övergå till hosta.






25 kommentarer:

  1. Åh Fia...lider med dig...Kram

    SvaraRadera
  2. Usch vad tråkigt att läsa. Är så less på denna sjukdom som drabbar så många i vår ålder. Är så intressant och rörande att läsa om dina dagar och hoppas att jag får läsa bloggen lääänge till. Har fått sluta läsa alltför många bloggar det senaste året. Tänker på dig och tycker att du är en riktig kämpe!!! Hälsningar från Jeanette

    SvaraRadera
  3. Det gör så ont i mig att läsa om dig och hur du kämpar mot denna hemska sjukdom med en sådan fantastisk glöd som jag tror väldigt få besitter. Du berättar så beskrivande och visar oss en positiv inställning men jag undrar hur du egentligen mår? Jag bär med mig en dödsångest när jag tänker på dig och din sjukdom men det kan ju inte vara mer än en liten bråkdel av vad du känner. Var kan du ösa ur dig all ångest, förtvivlan och ilska över att livet är så orättvist? Jag hoppas du har en axel att gråta ut hos, någon som kan lasta av dig och som finns med dig när du önskar och behöver. Styrkekramar från en som dagligen tänker på dig och hoppas på ett mirakel. Ulla

    SvaraRadera
  4. Go'kväll Fia! Men så bra att du har fått låna ett gåband så att du kan ta dig några varv på den när du själv känner för det. Vila är lika viktig som aktivitet. Är du alldeles stollig som klämmer in allt det där på en enda dag?! huvva! inte så konstigt att du blir sliten tossehoppa där!
    Håller tummarna för att du slipper hostan! Sov så gott, natti natti! kram Eila

    SvaraRadera
  5. En kram till dig känns som en fis i rymden... svårt att uttrycka mig men tänker ofta på dig och vill ge dig styrkekram!

    SvaraRadera
  6. Hej Fia!!
    Låter klokt att fördela dina energi och ork istället för att ta ut dig på en dag!Hoppas att promenadbandet hjälper dig!
    Det är fantastisk hur du står på.Din kraft är otrolig!Jag hejer på dig!
    Stor kram och massor av kärlek

    SvaraRadera
  7. God kväll. Jag reagerade också på hur mycket du pysslar med på en enda dag när du inte känner dig super på topp. Men du är envis och det hjälper dig ju på alla möjliga andra sätt. Du är verkligen Järnladyn personifierad! Jag sänder dig stort ljus och mäktig kraft. Det är miraklernas tid, så ge inte upp! Änglakraftkramar/irre

    SvaraRadera
  8. Är så imponerad av dig. Hur orkar du? Jag hade tappat hoppet för länge sedan. Men jag förstår ju att du har dina svackor. Det verkar ju ändå som du har förlikat dig med ditt öde.
    Hoppas att du kan få leva så smärtfritt som möjligt och njuta litet. Det är du sannerligen värd
    Sänder dig många kramar och mycket värme.

    SvaraRadera
  9. Många kramar och tankar till dig!

    SvaraRadera
  10. Hej Sofia! Beundrar din fighting spirit. Tänker på dig. kram Mickie

    SvaraRadera
  11. Bästa Fia, du är en mirakelkvinna i all din ärlighet med mod att se allt det hemska i vitögat. Orden stockar sig hos mig. Jag bär dig i mina tankar. Kram Carin

    SvaraRadera
  12. Tänker på dig, du tappra. Kramar/Lena

    SvaraRadera
  13. Hej Sofia! Vill bara säga att jag verkligen beundrar dig för din oerhörda styrka som du besitter. Jag vill tacka dig för att du delar med dig av din historia och du har fått mig att vara tacksam över och reflektera över det jag faktiskt har. Visst har man hört och läst en del om cancer men det är inte förrän man själv drabbas på ett eller annat sätt som man på riktigt blir varse om denna hemska sjukdoms innebörd. Min mamma har lungcancer i 4e stadiet och inget kan göras. Det är palliativ vård som gäller. Min mamma står mig oerhört nära och vet faktiskt inte hur jag ska orka ta mig igenom tiden efter hennes bortgång. Mamma verkar mycket starkare än vad jag är och har läst att den som får cancer ofta är starkare än sina nära anhöriga. Får du vara den som stöttar dina anhöriga och hur pratar man naturligt om det som komma ska? Mamma slår bort en hel del och vet inte om hur dyster hennes prognos är. Mitt hjärta håller på att brista dom gånger hon har nämnt att hon inte vill lämna oss barn och barnbarn. Du verkar på nåt sätt accepterat hur allt ligger till. Hur har du lyckats med det? Du verkar ha en glöd och kämpar anda inom dig som väldigt få människor besitter.
    Jag följer din blogg och tänker på dig ofta! Du verkar ha fina människor omkring dig som finns där för dig. Sänder dig varma stora styrkekramar och hoppas av hela mitt hjärta att du får leva läääänge och utan smärta! Hälsningar/Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skickar en kram till dig och din mamma, måste var svårt för er också. Kram <3 June

      Radera
    2. Här får Du en stor Kram av mig ....och jag önskar att du får styrka också,den kommer tror jag, för du söker den/Kram Maggan

      Radera
    3. Kära Linda. Känner också sorgset vemod när jag läser det du skriver. Jag är mamma & mormor & maka & syster och har tyvärr C och jag känner igen det du skriver. Kram till dig & din älskade mamma <3

      Stor KRAM till allra finaste Sofia, som så skört ärligt skriver om din situation. Du är modig & stark samtidigt svag & kärleksfull. Även viktigt att få visa besvikelse & rädsla.
      Jag vet att de är många 'iakttagare' som försöker förstå med olika fraser - i välvilja. Men, endast den som ÄR sjuk vet-vad-det-innebär.

      Tänker på dig varje dag, att du ska få må bättre och aldrig ge upp hoppet. Kram <3

      Radera
  14. Hej Sofia!
    Vilken tjej du är, du är fantastisk.
    Ja, det var mycket på en dag, jobb och tvätt!
    Tänker på dig. Du sprider sådan kraft, ljus och hopp.

    Hälsningar
    Katarina

    SvaraRadera
  15. Hej Fia....det var mycket på en dag. Att lära sig spara på sina krafter är inte det lättaste när man vill så mycket. Men jag tror på att om du kan strukturera upp det bättre så blir det "Så mycket bättre" Tvätta på din lediga dag(kan du inte installera en tvättmaskin i ditt badrum och slippa trapporna,kanske utnyttja den tiden till gåbandet i stället)
    Och kanske planera så att läkarbesöken och jobbet inte kolliderar med varann. Det var lite tips från mig, kanske kan de vara till lite nytta som är bra för dig. Känner så att jag vill ditt bästa.Hoppas på en bra dag för dig
    Vinterkramar Maggan

    SvaraRadera
  16. Hejsan,
    Fick, via en gammal klasskompis från Arvika, nys om din blogg bara för ett par dagar sedan (och fattade inte först vem det var utan tyckte att bloggen i sig var bra och informativt skriven). Vi känner inte varann direkt, men jag gick ett par klasser över dig och vi var så att säga på "greeting terms" med varann. I alla fall, jag vill bara säga att efter att ha läst båda nya och gamla inlägg så tycker jag att du verkar ha en sån härlig fighting spirit i dig och jag önskar verkligen att de kunde hitta ett mirakel medel mot denna fruktansvärda sjukdom.
    Jag flyttade från Arvika för 20 år sedan och efter 10år i Stockholm kommer jag nu att flytta till London (som jag bodde i några år tidigare), men kommer att följa din blogg och hoppas att du får skriva den länge!
    Kram från Marie

    SvaraRadera
  17. Godkväll Fia!
    Jag vill bara önska dig en skön fredagkväll med lite mys i din onepiece samt också en härlig vilsam lördag.
    Hoppas du kan komma ut och gå en sväng runt kvarteret imorgon. Lite sol och luft och dagsljus gör ju sitt till för att man skall må lite bättre.
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  18. Hej Sofia! Is är vackert. Hoppas du får en trevlig kväll med fredagsmys. Kram Mickie

    SvaraRadera
  19. Börjar med en Bamsekram till min vän <3 oj 2 liter vatten lät mkt,går det i så mkt i en lunga? Bra med promenad band så du kan gå lite närsomhelst hemma.Du har kämpat idag med tvätt och allt, kanske skulle du kunna få hjälp med att ha en tvättmaskin i lägenheten så det blir lite lättare. Jag vill läsa din kärleksfulla blogg lääänge till Fia, lova det nu. Ha en trevlig kväll, tänker på dig hela tiden. Kram June

    SvaraRadera
  20. Håller med June, en tvättmaskin i lägenheten skulle underlätta det praktiska livet! Gåbandet viktigt så att du kan röra på dig när du vill och håller gnistan och drivet igång! Ska bli snö i Arvika i morgon, skönt att du då har tillgång till gåbandet!
    Stor varm kram G-BS

    SvaraRadera
  21. Hej Fia! Härligt att du håller igång även om det lät som lite mycket på en dag. Gåband är ju superbra så du kan ta ett par minuter åt gången. Rörelse utan att det blir för mycket så det blir slitigt för din fantastiska kropp istället. Tycker du är fantadtisk som fortsätter att gitta lösningar på det som dyker upp.
    Önskar dig en god natt och mysig helg.
    Kram
    Christel

    SvaraRadera
  22. Jösses vad mycket på en dag! Tycker själv det kan vara svårt att ta det lugnt ibland. Man tror man orkar mer än man kan. Glöm inte bort att vila :)
    Jag sitter själv i ett berg av julpynt,fick ett ryck att plocka ihop det. Vet inte men tror jag fått lite mer ork efter gårdagens blod jag fick. Men nu ska jag vila innan allt ska till källaren,har som tur hiss och en gubbe som får bära :)
    Sköt om dej du starka kvinna
    Kram

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.