09 januari 2013

Fånge i sitt eget liv

Kom inte iväg till jobbet idag. Var så trött och sliten så jag fick stanna hemma. Jag vet inte men sedan har jag mycket svårt med andningen och blir andfått redan hemma inne vid mista ansträngning som att klä på mig eller duscha eller bara sätta mig i soffan. Tiden har inte räckt till alls idag utan jag har gått i lunk hela dagen. Försökte mig upp att gå på gåbandet men fick avbryta. Idag gick det inte alls.

Tänk att jag blir andfådd av att prata och att ta mig upp i sängen. Nu har jag en hög skön lyxig säng men går jag för fort i blir jag helt flåsig.

Uj vad jag tycker det är trist med att inte orka fullt ut. Funderar mycket på hur jag ska göra och att arbetet där 50% känns lite för mycket för tillfället. Benet är mycket bättre och har vätskat ur sig idag och det känns bra. Annars bubblar det i bröstet när jag andas. Läkaren har sagt att jag kommer att få luft fast ofta känns det som om att så inte är fallet. Ja det får vi se.

Har haft besök idag av nr 1 och det var riktigt trevligt. Alltid kul med sällskap för att slå dö på några timmar. Dagen är alltid den värsta tiden upplever jag. Kvällarna går bättre och då har man tv att kolla på. Nu på kvällen kom Jenny en sväng och provade gåbandet. Hon gjorde det bra och sprang hälften och gick hälften. Tror detta med gåband är bra men jag märker att det är svårt att få till det. Har jag jobbat orkar jag inte. Idag när jag var sliten orkade jag inte. Ja vi får se när jag orkar. Det kanske bara blir stående. Men vi får se hur det blir.
Jag känner av en tid som börjar närma sig ett slut
kan det vara så att cirkeln snart är sluten
som den regnbåge över livet som ger helheten.

Fighten och alla ronder har tagit mig långt
Jag börjar bli sliten men har lite kvar att ge än
Det gäller att må bra under tiden och finna ett sätt
där harmonin finns genom dagen och sinnet. 

Att hitta en balans mellan acceptans och ro är svårare 
än man kan ana i ett livlöst tillstånd 
där man är fånge i sitt eget liv.  
   

26 kommentarer:

 1. kramiz /Svensson

  SvaraRadera
 2. Sååå skönt att höra ifrån dig men blir så ledsen över att höra att du känner dig så sliten. Jag vill så gärna kunna göra något-det bara måste finnas något jag och man kan göra för dig. Skickar den varmaste kram till dig och hoppas den kan ge lite styrka/Karin

  SvaraRadera
 3. Jag följer dig varje kväll....inte rättvist att du får slåss för varje dag...var finns Han som bor däruppe....Du är ung....ska inte vara sjuk....varm kram till dig.....

  SvaraRadera
 4. Vad ledsamt att höra att du har så tufft med lungorna. Hoppas du får någon hjälp som funkar snart. Åh vad jag önskar att man kunde hjälpa dej. Jag har ju långt ifrån så jobbigt som du har det.
  Skickar styrke kramar

  SvaraRadera
 5. Sender deg styrke vakre deg i håp om at du får en god dag i morgen. Klem

  SvaraRadera
 6. Många varma hälsningar. Du skriver så bra, du är verkligen en förebild i din personlighet och klokskap.

  SvaraRadera
 7. Kära du! Har följt din blogg ett tag men inte skrivit. Vill bara Skicka en hälsning och säga hur fint du skriver. Själv tror jag det finns en Gud Som älskar oss alla och ett liv efter detta och han har fyllt mitt liv med frid. Önskar så att du ska få det också. Det är bara att be honom om det. Man har inget att förlora och en vän som alltid finns där. Allt gott o hoppas du får nya krafter och en godnatt. Kram till dig!

  SvaraRadera
 8. Fina du! Jag följer dig dag efter dag, kväll efter kväll. har gjort det ett bra tag nu och du finns i mina tankar ofta! Du verkar fantastisk! Nr 1? Vem är det? :-) du skriver inga namn och det förstår jag men undrar vem det kan vara :-) kram till dig!!

  SvaraRadera
 9. Skickar all styrka jag kan uppbringa. Varm kram från en bloggläsare <3

  SvaraRadera
 10. Kära Fia
  Hoppas att du kan få hjälp med din andning så din tillvaro känns lättare. Beundrar din fighting spirit!
  Kram från Dalarna

  SvaraRadera
 11. Styrkekram till dig och hoppas på en bättre dag i morgon till dig kära Fia
  Ulla

  SvaraRadera
 12. Kära Fia! Orden dina är så levande. Önskar att andningen blir bättre snart och att du får all hjälp som finns. Jag är med dig i tanken och i kärlek. Många kramar Carin

  SvaraRadera
 13. Hej Fia..Du känner inte mig och jag känner inte dig, men jag har följt din blogg ett tag. Och du berör mig väldigt mycket. Det som jag upplever som...ska jag kalla det jobbigt(?)..är att jag upplever det som att du är ensam. Jag läser ju att du har familjen och du har vänner och det är fantastiskt att du har dom, men ändå ser jag en ensamhet i det du berättar. Det gör mig ont...jag hoppas att jag har fel. Men jag tror att det stämmer ändå på nåt sätt. Det är ju en kamp som du måste genomföra själv, även om du har stöd. Men ändå blir jag ledsen..Jag önskar dig många goda dagar, månader och år och att du ska få många guldkantade såna. Kram..

  SvaraRadera
 14. Att vara svårt sjuk innebär alltid att vara ENSAM. Alla i familjen mår så fruktansvärt sjukt dåligt av detta, så ingen kan eller orkar prata om denna fruktansvärda C! Det blir som att man stelnar till och blir paralyserad.
  Snälla Sofia. Hur kan du klara dig hemma? Har du sjukvårdspersonal som hjälper dig. Stor kram till Dig och många tankar till din närmaste familj.

  SvaraRadera
 15. Finaste Fia,
  Jag beundrar din styrka! Är så ledsen för din skull, att du ska behöva ha så jobbigt - inte rättvist alls!
  Jag skickar massor av kärleksfulla kramar och tankar och hoppas du kan få hjälp med dina lungor så att du känner dig bättre. Det önskar jag av hela mitt hjärta!
  Aina

  SvaraRadera
 16. Vad insiktsfull du är! Många kloka tankar.

  Har du läst boken "Döden är livsviktig"?

  SvaraRadera
 17. Goa Fia.
  Kramizar till dig
  Marita Arvika

  SvaraRadera
 18. Hej Fina Fia! Det gör mig ont att läsa om dina problem m lungorna. Att det inte finns något sätt att underlätta för dig..... Stor kram

  SvaraRadera
 19. Sofia...jag blir så berörd att din vackra poesi, om det svåra som finns i livet. Men också så klarsynt och lysande.Jag önskar så att bättre dagar kommer för dig och det tror jag det gör..det blir lita av en berg & dalbana. Idag kanske det känns lite bättre igen. Och du har läkarbesök i morgon. Hoppas de kan hjälpa dig. Tänker på dig. Du är en medmänniska som kan uttrycka hur du känner och det är viktigt. Hoppas du får en någorlunda dag.Kram Maggan

  SvaraRadera
 20. En fråga- har du någon du samtalar med som är i samma sits som du? Eftersom det alltid är lättare att förstå hur man känner och är i vissa situationer, typ som nyblivna föräldrar som träffas o pratar bebisars sömn, matvanor osv, Anonyma Alkoholister, brottsoffer, människor som går igenom sorg mm. (finns ju många sådana)? Fast du har vänner att prata med så är det ju ändå annorlunda att prata med någon i samma situation. Ja du förstår vad jag menar antar jag. Önskar att du får det lite lättare snarast! kram / Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara. Jag förstår precis vad menar och jag hoppas verkligen att Sofia har någon som hon kan prata med som förstår henne - på riktigt.

   Radera
 21. Idag ber jag en liten bön för att det skall gå lättare för dig att andas. Kram till dig Fia!

  SvaraRadera
 22. Stor, varm kram och många tankar,
  från Carina

  SvaraRadera
 23. Varm innerlig kärlek strömmar till dig från Stockholm! Tonja

  SvaraRadera
 24. Kära Sofia. Imorgon är en annan dag! Jag önskar dig luft under vingarna. Det kommer även sådana dagar. Luftballongen är ett utmärkt tecken! Torsdagskrsmar/ irre

  SvaraRadera
 25. Imorgon blev en annan dag! en härlig dag av kraft och energi. Så är det nog, upp och ner hittan dittan och så kommer det en luftström och vingarna bär igen! Ser fram emot att läsa hur det gick hos il dottore. Kramkram Eila

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.