11 januari 2013

hjärta i fönstret

Idag har jag hängt med den godhjärtade som hjälpte med med att hämta ut ett paket och handla. Tänk att jag fick en så söt present av en av mina tidigare personalgrupp så nu den senaste tiden har jag blivit så uppvaktad så jag är alldeles rörd. Hjärtat satte vi i köksfönstret och det blev så fint. TUSEN tack allihop det är alldeles för mycket. Men det värmer ett gammalt chefshjärta =). 

Jag var på röntgen idag för att fota lungorna. Får inget besked förrän nästa vecka nån gång. Men det är för att se om det finns något mer att göra för att underlätta för mig och se hur mycket vatten det finns. Men inhalatorn som jag fick fungerar bra tycker jag. Trappor fungerar inte alls men det får jag nog leva med. Ska undersöka om jag kan ansöka om en trapphiss från kommunen. Har 32 steg upp till mig så det är lite tungt men än kommer jag in. 

Idag är en bra dag, inte lika som igår men jag mår bra i själen. Kanske för att jag inser att jag måste acceptera min nedsättning av lungkapaciteten. Det är ingen idé att vara arg över det längre utan glädjas över att jag fortfarande kan gå och ta mig ut ganska bra i alla fall.  

Har fått ny energi till min bok så nu försöker jag sammanställa mina inlägg. Har kommit till oktober 2011 och jag kan säga att det skulle gå snabbare att skriva helt nytt men det är kul att se vad som jag har skrivit. Ja vi får se hur långt jag kommer. 
  


27 kommentarer:

 1. Hej Sofia!

  Tänker på dig så mycket och du inspirerar mig. Trots medvetenhet om oförmågan har jag sällan eller aldrig klarat av att leva i nuet. Inte förrän nu när jag tagit del av din berättelse och hur du hanterar saker och ting har jag kunnat påbörja en förändring i mitt liv. Nu skriver jag som det vore min blogg, men jag vill bara tala om vad du ger och delar med dig.
  Hjärtat är verkligen fint, trevligt måste jag säga att liksom "byta ut" adventsstjärnan mot ett hjärta. Att titta på ett hjärta värmer.

  Jag gillar dig verkligen!

  Kramar till dig Sofia från mig

  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Hej Sofia! Så fint hjärtat blev i ditt fönster!!! Många kramar Maria fr "Åmot"

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar present, ett hjärta fyllt med kärlek! Det var fint! Det glädjer mig att du är på gång med din bok! Ha en fortsatt fin helg! Bamsekram G-BS

  SvaraRadera
 4. <3 Sofia <3
  Hjärtat ska ge dig styrka.

  Styrka - kommer inte från fysisk kapacitet. Det kommer från en oemotståndlig vilja. ~ Mahatma Gandhi.

  Tro, hopp och kärlek!

  Stor kram från Sara

  SvaraRadera
 5. Vackra själ som mår gott idag. Förmågan att kunna acceptera är ibland dyrköpt men så viktig. Den gör skillnad. Jag beundrar dig! Stor kram Carin

  SvaraRadera
 6. Hej! Håller du på att skriva en bok? Den vill jag så gärna köpa när den blir klar. Tycker att du är en otrolig person. Kramar

  Malin Ovesson

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...håller med♥

   Caroline i Uppsala

   Radera
 7. en tanke om din bok- om du skulle kommentera de inlägg/tillstånd där du kommit till insikt om något nytt i efterhand som inte är med i dina texter? Fast då kanske det skulle bli material till en bok till.... Är ju alltid lättare att titta bakåt och se vad som skulle gjorts annorlunda, hur vissa saker påverkats mm. Du säger ju att du skulle vilja skriva om en del så då kan man ju lägga en kommentar till de inläggen? Bara en tanke. Kram och hoppas du får en bra helg/ Sara

  SvaraRadera
 8. Hej Fia. Vad härligt det är med omtanke från människor, det är det som många gånger får oss att orka. Du verkar ha så många inspirerande människor omkring dig. Ett vänligt ord eller en gest från någon kan betyda så mycket. Vi är inte ensamma, någon finns därute som tänker på oss. För så är det ju, vi sitter alla i samma båt till syvende och sist. Vi kan alla drabbas av sjukdom och olycka. Försök att så fort som möjligt ordna med en trapphiss, det skulle underlätta enormt för dig.
  Stor lördagskram och en önskan om en bra lördag /Maggan

  SvaraRadera
 9. Vilken mästerfotograf du är Sofia. Jag tänker ofta att jag ska fota hem omkring, men det blir aldrig, bara när jag kommer till okända platser. Du har nu givit mig insikten av att dokumentera det jag har eller får kommer att ge mig möjlighet att vara tacksam och glad varje gång jag ser på bilden. Så de bilderna kan få mig att komma över tröskeln från usch, grått tråkigt till att inse hur bra jag har det.
  Och få möjlighet att tacka för detta om och om igen.
  Tack Sofia./Ulla

  SvaraRadera
 10. Du behöver inte läsa igenom och ändra något för din bok fia, jag tänkte på det häromdagen, det är så naket och ärligt, allt det du skriver kommer från hjärtat och det berör, på ett djupt själsligt plan. I väntan på trapphiss skickar jag dig en stor vit dunig fjäder i tanken. Den kan du hoppa upp på och du blir tyngdlös, nu kan du ta dig vart du vill lite lättare.
  Kram till dig/anna.

  SvaraRadera
 11. Godkväll. Hjärtan är alltid bra. Du blir verkligen omhändertagen och betyder så mycket för många. Det måste kännas skönt! Ljus för dagen och mycket luft under vingarna önskar jag dig/ irre

  SvaraRadera
 12. Kom på ett förslag på titeln till din bok: Från hjärta till hjärta. / irre

  SvaraRadera
 13. Sofia! Du är fantastisk som bara ser det positiva. Helt rätt inte vara arg utan uppskatta det som är bra. Kropp och själ blir så mycket gladare då och med glädje blir elände lättare bära. Önskar dig en fortsatt trevlig helg. Kram
  Mickie

  SvaraRadera
 14. Tänk vad du är klok och stark som gläds åt det du kan istället för att vara arg, som bara tar på krafterna. Jag har sagt det förut, men du är ett föredöme för alla.Och vad roligt att du jobbar med din bok! Ser fram emot den:)
  Varm kram från Carina

  SvaraRadera
 15. Hej Sofia! Vad bra att du håller på att sammanställa dina inlägg till en bok!! Styrke kramar Berit

  SvaraRadera
 16. Sofia, du försöker hitta det som är positivt. Men, du måste ge uttryck för besvikelse, sorg och vemod över att livet blivit som det blivit. Jag har skrivit några ggr och jag har själv drabbats hårt av denna fruktansvärda C-sjukdom!
  Sofia, du har ditt sätt att reagera och me all respekt.

  Själv blir jag mycket kränkt när någon sk frisk säger: "jamen, ALLA kan ju drabbas av sjukdom..." - hm, precis som det vore något att säga till den som REDAN är drabbad! För den som säger det tror-iallafall-ej-att-det-ska-ske. MEN, jag vet redan att det hemska skett och ska jag då behöva bli pådyvlad att mer-kan-komma-att-ske...

  2. Åh, du är en riktig kämpe som aldrig klagar... precis som de tycker bättre om mig om jag bara ler o förtränger.

  3. Eller käckt säga till mig att nu kan du ta tillvara och njuta av dina dagar! NEJ! C. finns som ständig skugga.

  4. Eller att JAG som svårt sjuk har lärt den sk friske att DEN ska va så tacksam för deras vanliga friska bra liv och då ska den aldrig mer gnälla över småsaker eller livet.. Men den som är svårt sjuk har ännu svårare med sk 'små' baggisar. ALLT blir jobbigt som går emot.... och att känna ständigt vemod över allt man ej kommer att få uppleva??

  5. Såklart tar de på krafter att va besviken, men hur bli av med besvikelsen? Den finns alltid.

  6. Jag orkar inte bjuda sk friska på att de ska må lite bättre för att just dom inte är livshotande sjuka. Det känns som de inte orkar me en ledsen människa som ständigt har fysisk/psykisk smärta och massor av lidande & krångel.

  7. Självklart är jag en medmänniska som bryr mig, men tillåt mig att även få va ärlig. Tillåt mina ups-and-downs. Det svåraste är faktiskt att älska och va älskad. Smärtan över denna fruktansvärda C! blir som en svart sordin...

  Kram/S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst har vi alla rätt att få visa alla
   våra känslor! Ibland kan man ljuga för sig själv å det kan kännas bättre en stund.
   Men hur ska man kunna känna sig glad när allt går mot ett slut, en del använder hoppet/tron att man ska hinna hitta nån bot eller nåt som fördröjer det hela. Alla måste få ha sitt sätt, inget är fel men försök hitta nån att proffessionell eller någon i din omgivning som du kan få bolla din ilska hat irritation på!
   Försök hitta en väg som passar just dig! En dag i taget...
   Skaffa en blogg å försök hitta vägar att sprida den på, du kommer alltid möta folk som du ogillar men även de du gillar♥men det gjorde du även som frisk Ibland känner man sig vänligare om man fått ösa ut sin ilska! Skaffa ett djur, de ger en skratt oavsett man vill eller inte!
   Kramar♥♥♥ till dig S

   Radera
  2. Se även http://levaidag.blogg.se/2013/january/arskronika-2012-del-1.html
   och
   http://ikroppenmin.blogspot.se/?m=1

   Radera
 17. Hej Sofia! Du vet nog inte vem jag är men vi har några gemensamma vänner! Jag läser din blogg ofta och tycker du är en otrolig stark person! Att läsa din blogg har gett mig styrka. Jag är nära anhörig till nån som fick en cancer diagnos förra året å våra liv vändes totalt upp å ner! Prognosen visade sig vara rätt så god från början men livet blev annorlunda för oss all med operation och alla behandlingar osv! Man tänker på ett helt annat sätt när något sånt drabbar en man tar inget för givet å tar dagen som den kommer! Du är så stark och jag beundrar dig verkligen!
  Önskar dig många goda måbradagar! styrkekramar från Helena

  SvaraRadera
 18. Jag är glad över din lycka över ditt superfina hjärta där i fönstret och för att du arbetar på att sätta ihop dina bloggar till en bok- din ärlighet, öppenhet, värme och mod att vara dig själv inför oss andra och dela det du går igenom, hjälper inte bara dig själv uppenbarligen utan lär oss andra viktiga verktyg att ha med oss i livet. Tack för det!
  Kram! Tonja

  SvaraRadera
 19. God morgon. En sak är säker. Du utstrålar aldrig bitterhet. DET beundrar jag dig för!! Stor styrka för dagen/ irre

  SvaraRadera
 20. Hej Fia...jag håller också helt med Irre om att du inte är bitter. Bitterhet kan förgifta, både för en själv och kanske ännu mera för ens omgivning. Så jag beundrar dig också jättemycket som försöker att hur det än är, kunna se möjligheterna som finns trots det. Men visst måste man få bryta ihop ibland, få ur sig det som gör ont och få känna sig ledsen, men det viktiga är att inte fastna där.Utan att nästa dag ta nya tag igen. Det hjälper dig enormt mycket med den livsinställningen. Det är där du lär oss andra så mycket. Stor Kram till dig Maggan

  SvaraRadera
 21. Hej Sofia! Har tänkt på dig i helgen som jag hoppas varit bra för din del. Kram Mickie

  SvaraRadera
 22. Kära Sofia, älskar din dikt i inlägget den 9 jan. Den får oss att förstå det oerhörda djupet av din livserfarenhet.
  Varma kramar

  SvaraRadera
 23. Åh så glad jag blir över att läsa att du är på G med boken igen :-) Tror att den kan glädja och trösta och skapa förtröstan hos mååånga medmänniskor. Stooor kram från Ulrika

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.