24 april 2011

4 april 2011

Möte med kirurgen om möjlighet till operation

Hade Linda med mig under besöket och helgen hade varit ett rent helvete.

Kirurgen började med att skissa hur min cancer ser ut och är spridd inuti mig och det verkar vara mer än hopplöst. De menar att det inte går att komma in i bukhinnan då den är helt täckt med cancer och troligen intrasslad mellan tarmarna?!. CT visar inte exakt hur men min kirurg vill inte ge sig på detta igen eftersom hon misslyckades i november. Istället vill man erbjuda palliativ behandling med cellgifter. Jag tycker det är tufft att efter 6 cellgiftsbehandlingar inte kunna göra mer än i palliativt syfte....

Kirurgen erbjuder sig att skicka mina bilder till kvinnokliniken i Uppsala för bedömning i fall de vågar sig på ett kirurgiskt ingrepp. Hon vill dock vara säker på att de inte tar det enbart utifrån forskningssyfte utan för att det ska vara till gagn för mig.

Mina cancer värden ca 125 skulle ligga kring 200 efter 6 cellgiftsbehandlingar men hos mig låg de på 2000 efter 5. Det är ledsamt att inse att livet håller på att rinna ifrån mig. Jag har fått cellgifter som ska ta både äggstockscancern samt det i bukhinnan men tyvärr fungerar det inte fullt ut.

Hon vet inte varför jag har smärtor i ryggen då njurvärden är fina. Det är även anmärkningsvärt att mina lymfkörtlar inte är förstorade. Min cancer är inte heller en ovanlig äggstockscancer eftersom de typade den i november och kom fram till att det är äggstockscancer... Men varför var det ingen som har berättat det?! Jag tycker det hela är helt otroligt att jag hela tiden får olika besked beroende på vem jag talar med. Man kan heller inte säga hur länge jag kommer att leva! Vem ska man lita på?!

Nu väntar jag på besked från Uppsala om de tar sig an mig annars väntar nya jävla cellgifter... jag ska låta dem ge mig en period till innan jag bestämmer mig för fortsättningen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.