13 juni 2012

Vilken bra dag

Idag har jag haft en så bra dag så du kan inte tro. Sov endast några timmar i natt pga kortisonet men gick upp vid sju ändå. Skulle till jobbet på förmiddagen för att träffa min chef. Vi blev sittande och prata och det var så bra. Hon sa att du vet att jag ser dig som frisk och att du snart är tillbaka. Såå glad jag blir. Det värmer så oerhört att bli mött som en frisk och inte som en cancer. Om folk kunde förstå. Jag är ingen annan person bara för att jag är sjuk.. jag är ju inte sjuk jämt... nästan aldrig faktiskt om du frågar mig. 

Hon hoppas att jag kan börja som jag har planerat i mitten av augusti på 25 % en månad som jag samtidigt får cellgifter. Har min frivecka i mitten av augusti och då kan jag göra fler timmar och ta färre veckan efter har jag tänkt mig. Sen blir det 50 % halva september för att sen jobba 75 % from oktober. Jo det tror vi på om nu röntgen visar på bra saker. Men va fan... jag har inte ens funderat på att det kan visa annat!!! Eller att de vill fortsätta men någon annan sort av cellgift.. nej fy fan det finns inte. INTE NU. No way. Nu måste jag få leva lite och må gött under hösten som ska bli en av mina bästa. 

Blev kvar några timmar och hann med att träffa lite folk som sitter i huset. Åkte inom hos en av mina personalgrupper som finns på landsbygden och önskade dem en skön sommar. Härregud var tiden går fort och vad jag saknar dom.  

Sen har jag kommit på en grej som jag ska göra i sommar eller i höst och det är att hoppa bungyjump. Det har jag alltid velat göra men det har liksom aldrig blivit av men nu är det dags. Men jag vet inte riktigt vart det finns så förslag mottages gärna! Här i Sverige och helst över vatten från en bro.. sååå kul. Ojoj vad jag känner mig laddad inför det. Så dags för mig att göra det nu.. vilken frihetskänsla. Kanske gör jag det flera gånger om jag ändå är där. HAHA vore så likt. 

På eftermiddagen blev jag så sliten, när jag satt hos Agneta. Helt trött så jag tänkte att nu är det kört för idag. Men kom att tänka på vad min käre sjukgymnast sa. Du mår bra att av röra på dig. Reste hemöver och gick ut på banan. Första hålet var jag så flåsig så jag tänkte att detta går aldrig. Men vi kom runt 18 hål och vet du.. jag var mindre flåsig under tiden som vi gick. Alltså tränade jag mig igenom flåset och nu när jag kom hem känner jag träningsvärk i benen.. SÅ GOD KÄNSLA. Tänk att det finns lite muskler därinne ändå. 

Så förvånad som jag blev av detta med flåsandet. Så bra väl. Han är allt bra denna sjukgymnasten och vet du... jag tror att han har rätt. Ju mer man rör på sig ju mer kan kroppen få energi till att laga sig och detta tror jag stenhårt på. Hade jag rest hem och lagt mig på soffa hade jag förmodligen varit trött och seg och öm. Men det ska bli kul i morgon och se hur pass alert jag är.


Skasåsbron

14 kommentarer:

  1. Vilken fröjd att läsa ditt inlägg Fia! var tvungen att läsa det igen och för varje mening blev jag så varm och glad inombords. Tankens kraft är verkligen skithäftig, du ÄR frisk och DU är rågrym!! Huvva för bungyjump, men blir det i Stockholm lovar jag att stå nedanför och hålla din handväska och efteråt ska du få den fetaste kramen - that's a promise! Hi hi din sjukgymnast är inte så pjåkig - ut å NJUT!! Ha en riktigt super duper torsdag! Kramelikram Eila

    SvaraRadera
  2. Du går enl regelboken, precis så här är det.
    Meningen att du skulle bli frisk........!
    Tycker så mycket om Dig.
    //Ika

    SvaraRadera
  3. Underbar läsning Fia!!!
    Du är så bra på att sätta upp mål och "utmaningar" som för dig framåt och får dig att må än lite bättre.
    Jag instämmer med Eila angående bungyjumpen:). Skulle aldrig vilja göra det själv men gör du det i Sthlm får du nog en stor hejaklack:)
    Önskar dig en riktigt härlig dag.
    Kram
    Christel

    SvaraRadera
  4. Wow vilken energi du har när du skriver!! :-) Go görl!! Ju mer energi du uppbringar och ger - desto mer får du tillbaka! Härligt. Må allra bäst Fia. Stor torsdagsklem.

    SvaraRadera
  5. Det är så härligt att se hur du alltid vänder och ser allt positivt. Jag beundrar din fantastiska styrka. Ha en underbar försommartorsdag! Kram

    SvaraRadera
  6. Jag känner din energi och din entusiasm Sofia och det är så kraftfullt att ta del av din tillvaro och inspirerad av det:):). Stoooor kraaam till dig!!!!!

    SvaraRadera
  7. Du är grrrrym! Klart du ska hoppa bungy jump! Go girl!
    Och det är klart att du är frisk! Ju friskare du tänker desto friskar är du!
    Stor kram // Cia

    SvaraRadera
  8. Visst är det härligt att man aldrig slutar förvånas över sig själv och den kraft som går att plocka fram, du är verkligen beviset på det. Stor Kram..........

    SvaraRadera
  9. Du ger verkligen energi till andra. Genom att följa dig på bloggen blir man både pigg och glad.
    Tack för den goda tårtan. Den smakade perfekt till kaffet.

    SvaraRadera
  10. Vilken bra chef du har å vilken bra chef din grupp snart kommer att få tillbaka! Härligt att din dag började så bra och att du sen när lågan började falna blåste mer liv i den. KOm bara ihåg att kroppen behöver vila också! Kram/CR

    SvaraRadera
  11. Fia, som Stockholmslänare,sällar jag mig till hejarklacken om du bungyjumpar i Stockholmstrakten. Jag kan t.o.m. lova dig en fikakorg.
    Din positivism smittar och bubblar kvar i min kropp, långt efter att jag läst dina inlägg. DU ÄR FANTASTISK !!
    Jag kan förstå att det är extra jobbigt med ögonfransarna, även om det är en smula i hela kakan. Men vet du Fia, det gör ingenting, för du är såååååå vacker. Det visar fotot från nationaldagen och med den kraft och den livsgnista som du har, kan man faktiskt inte vara annat än vacker. All skönhet kommer ju, som du vet vackra kvinna, innifrån.

    Som alltid sänder jag dig kärlek och massor av positiva tankar
    Ann

    SvaraRadera
  12. Käraste Fia, din livsglädje är enorm! Och snack om att du visar vägen till tankens kraft och fokus på att leva istället för att överleva.
    Hoppas du snart får hoppa bungyjump och njuta av frihetskänslan. Tack åter igen för den stora inspirationskälla du är!

    Stor kram S

    SvaraRadera
  13. Wow, vilken kraft och vilket mod du har Vackra kvinna. Massa kramar och kärlek till dig!
    /Caroline

    SvaraRadera
  14. Klart du ska hoppa bungy jump - vilket fantadtiskt mod du har och klokskap. Det där med att röra sig istället för att ligga still - det tror jag är så bra, så bra! Stor varm kram till dig

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.