28 december 2011

glömmer fort, glömmer lätt

Sov så kasst i natt. Känner mig inte riktigt i form. Ont i kroppen och det kommer inte lite olägligt. Men jag stretar emot och vägrar besegras. Har hållit mig i soffan utan större utsvävningar de senaste dagarna. Lat som bara den men känner mig inte riktigt kry. Förkylning på g?! Jag hoppas att det släpper när vi kommer iväg. Ja i morgon bär det av mot det varma och sköna Gran Canaria. Tycker att det är nog så långt att sitta och trängas på ett flygplan med luften som går runt runt. Inte speciellt bekvämt att sitta med munskydd i flera timmar men vad gör man inte för att komma iväg. Allt och därav valet till Gran Canaria, det närmaste som är varmast!.  

Bagarna är packade och väntar på att hämtas. Bara några timmar kvar innan det sköna slår emot oss. Så ljuvligt när man går utav planet.. längtar. fukt, varmt hmm..

Får en bisarr känsla.. tänk om det är sista gången.. som jag kommer iväg! Jag vet att jag inte ska tänka så men det kan komma över mig ibland, sorgsen.

I det friska reflekterade jag inte ens över situationer som likväl då kunde upphöra eller aldrig mera inträffa. Nu är det en konst att leva i nuet och uppskatta det som jag får och försöka ta tillvara det goda. Känns konstigt för egentligen är det inget annat mot innan. Bara mer vaken i det vakna.

Jag vet inte om människan mår bättre utan liemannen flåsade i nacken.. tror inte att så många uppskattar det som de har förrän det verkligen tas ifrån dem. Vet inte om de skulle göra andra val om chansen gavs. Man glömmer fort, man glömmer lätt och förnekar lägst möjligt. Kanske för att överleva verkligheten. Det är min egen erfarenhet av det hela.






   




27 december 2011

drömma för att leva

Måste börja packa. Om några dar lämnar jag landet för värme och sol. Hoppas verkligen att det blir bra väder för det är det som jag längtat så mycket efter. Eftersom det inte blev till så mycket semester i somras känns det som om att det är nu som att jag får en andra chans. Mysigt. Det blir till att fira nyår utomsocknes.. inte gjort det förut tror jag. 

Har börjat fundera på mer resor. Då kan jag säga att det är ett friskhetstecken från min sida. Eftersom jag alltid har älskat nya upplevelser har det senaste året inte varit till min fördel utan istället har min fysik begränsat min rörlighet. Jag minns vänner som ville ha med mig på små utflykter över helger och jag kände "hur i hela världen skulle det gå till". Orkade knappt gå en promenad. Ja nu är det en annan styrka i kroppen och då återkom min längtan att återigen få uppleva resten av världen. 

Har ju några platser som jag inte har besökt och det vore en lycka att få ge sig ut i världen på nya äventyr. Minst en månad för att känna av det goda. Planeringen är i dagsläget dit det är varmt och där som det finns sköna vågor. Att få chans att komma upp på en liten våg är lite av den dröm som jag har. Ujuj jämt myser när jag sitter i soffan och drömmer mig bort. 

Fortsätt drömma för att leva. Ett sätt för att må bra under tiden livet passerar. När drömmarna försvinner finns inget hopp om framtidens ovisshet om den möjliga lyckan. Fantisera mera. 




25 december 2011

trots allt..

Läste precis på Kjells blogg där han skriver "nu har jag passerat den magiska gränsen" han är en av de 10% som fortfarande lever efter 3 år efter diagnos spridd tarmcancer. Oj vad han har kämpat mot byråkrati från både FK och läkarkårer. Kul att hans strävan gett utdelning och att hans kropp klarar påfrestningarna.

Jag har nu levt med min fiende över ett år. Diagnos "avancerad äggstockscancer med spridning". Undrar hur länge det kommer att gå väl.. innan. Funderar över de ord som han skriver om att läkarna är oense om hur det sprider sig. Lymfomloppet eller blodomloppet. Ja jag har ju spridning till lymfan så i mitt fall spelar det mindre roll.. hur spridningen har gått till.

Han menar att några i läkarkåren uttrycker att man ska undvika cellgifter efter att modertumören är borta för att låta eventuella metastaser växa till sig så att de senare kan avlägsnas via kirurgi. Det skulle då innebära att på sikt kan människan överleva cancer när alla metastaser har opereras bort. Om du minns berättade jag i ett tidigare inlägg om att det kan vara så att det endast är modertumören som kan producera dottertumörer. Jag gillar den tanken så där finns min tro och hopp.

Det blir då logiskt för mig när Kjell berättar att utifrån detta undvika cellgift för att se vad som växer. Ja det är kanske så när man har tumörer som växer till knölar men i mitt fall ligger tumörerna som en massa, ett täcke inuti mina lungsäckar. Många, många små, så små som enligt min behandlingsläkare inte går att avlägsna. Inte heller enligt Ilvars Silins som jag litar blint på. I mitt fall finns ingen möjlighet till operation i dagsläget. Så jag får tacksamt ta emot cellgifter så länge de erbjuder mig det.


Känns så overkligt trist. Vill inte, gillar inte, är less på det.
Får nog liva upp med kalas idag. Det är ju trots allt juldagen.




Mikaelikyrkan, 24 december 2011

 en liten jag på kyrkväggen




24 december 2011

Julafton

Nu är han här. Dagen vi alla väntat på. En riktigt varm julafton med solsken. Inte ofta. Hade en mysig kväll igår med familjen. Min kusin med familj var på besök så det blev lite glögg, skinkmacka och godis. Det är inte så ofta vi ses men alltid lika mysigt när det väl händer. Han har en son som är så go. Fick underhållning på hög nivå... You think på can dance.. säger bara att här kommer nya stjärnan.. tror närmare bestämt att det var Eric Saade han var superbra på moves i alla fall och hade likadan frisyr. Kunde till och med stå på tårna fast med skor på då förståss. Han rev av en låt för oss och förgyllde kvällen. Skön väl.

Jag lyckades få en varm och fin pläd, smart eftersom jag fryser jämt. Den kommer bli bra den i vinter. Sen kom brodern med vantar.. så nu kan jag ringa med vantar på så bra väl. Tack allihopa.

Nu väntar en julfrukost så jag hoppas grannen vaknar snart så han får lite i magen innan han reser till Köla. Han var här igår och vi krånglade med telefonerna. Men nu kan jag komma in på nätet här hemma med telefon så det är väl bra.

                                                     God Jul allihopa





 

23 december 2011

God Jul

Vaknade sju och är ledig idag.. inte bra. Då vet jag någon som kommer bli trött i kväll.. typ nu. Ligger på soffan och klipper i ögonen. Sliten efter igår. Ska få gäster i kväll och vi ska ha lite uppesittarkväll. Ja det får bli lugnt men känner att det är skönt att det är jul. Behöver lugn och vila.

I morgon blir det julfirande hos mor. Önskar er alla en riktigt God Jul.



  

22 december 2011

nytt läkarintyg.. uj

Ännu en dag närmare julafton.. det går med raketfart. Ja nu är det planerat att jag ska vara ledig i 14 dagar. Ska bli skönt men jag vill nog hellre jobba. Märklig person jo det. Men det ska nog gå att vara ledig bara man kommer "in i ledigheten". 

Fick mitt läkarintyg igår.. uuujj en skräck att läsa texten.. handlar det verkligen om mig.. nej det tror jag inte. jag har aldrig varit så frisk som jag känner mig nu..  "väntar på ställningstagande om fortsatt kemoterapi".. nedsatt ork, kan jobba 50%.. Sen denna förklaring vad jag har gått igenom... usch det är svåra ord.. nästan som Ryska.. vill inte förstå eller... operation .... ja härregud att jag överlevde.. helt otroligt.. men jag vet.. det är inte slut än på denna historia. 

Vill aldrig mera ha kemoterapi.. nej.. får allt diskutera detta med överheten. Men jag vet att de kommer säga att det är bra...  de kan inte ge min en enda liten liten garanti.

Jag jobbar 75% och nästa år ska jag börja åka till jobbet fyra dagar istället för som idag tre. Kanske börjar på heltid.. får se. Ska fundera på det över jul och nyår. Att jobba hemma en dag varje vecka blir jag bara nervös av.. går som en och funderar. Ja idag blev det 11 timmar.. och det är ju inge smart.. Bättre att vara där oftare då.. men du vet hur jag är.. fick möe gjort och allteftersom tar jag över allt fler arbetsuppgifter som min assistent gör. Ja nu har jag snart koll på det mesta eller som en av dem sa idag.. ja du fattar ju mer nu.. av det administrativa i alla fall.. Härregud det har tagit mig sen oktober men har ändå gått över förväntan måste jag säga. Du vet att när man får cellgifter och hamnar i en kris som jag gjorde så hänger ju inte hjärnan riktigt med utan det är som att den stannar. Står still.. lever sitt eget liv liksom men nu börjar den fungera mer och mer som normalt. Lite trög fattad men det kanske bli bättre.. Det gäller att hitta på saker och träna upp hjärnan igen. Tur vi har Wordfued... hihi

 

21 december 2011

snö..

I Arvika idag har det snöat stora snöflingor och det gjorde att jag genast fick en massa jul i kroppen. Har inte haft någon julstämning alls men idag så kom den. Snön gjorde det. Ja julen närmar sig med stormsteg och det ska bli kul med jul i år. Ifjol var ingen hit. Minns att jag sov bort hela julafton och juldagen. Var riktigt sliten och trött. Nej i år ser det ut att bli mycket bättre.

Vi ska ha lite uppesittarkväll på fredag när norsken kommer hem med kusin. Kanske får för mig att göra lite knäck. Minns nån som gjorde en massa stôlligheter med knäck i mun,.. hmm länge sen det nu... åren går. 

Mötte en go gammal kamrat förut som kommit hem från Las Vegas. Härregud så trevligt det låter. De var borta i två veckor och det var för kort tyckte de. Ja det är ju en dröm som jag har att ta mig dit. Vi hade faktiskt planerat att ta en tur nu i höst men tyvärr blev det aldrig så pga allt. Men jag skulle väldigt gärna komma dit.. nån gång.. ja det kan vi nog göra frampå.

Igår spärrade jag kommentarerna för publicering ifall nån undrar. Jag kommer att kolla dem innan de publiceras. Kan bli lite konstigt märkte jag. Får se om jag öppnar igen men det kändes lite märkligt. 

Den bäste fyller år idag och jag kommer inte att träffa henne. Hon fick paket i helgen. Grattis igen. 






 

19 december 2011

läkekonstens nektar..

Måndag och det gick lätt att vakna till klockan i morse och gå upp. Hämtade tidningen och gick och la mig igen.. en liten stund bara men det hade jag inte behövt utan gjorde det av ren lathet. Mår aldrig illa eller känner mig vimmelkantig längre och det, det är bra det. För när jag kände av det var jag ju liksom svag.. i kroppen och fysiken. Då kunde det vara så att efter duschningen var jag tvungen att lägga mig en stund igen.. för att orka göra frukost och komma iväg till jobbet. Undrar hur många som stönar iväg sig till jobbet när de mår så?! Jaja. 

Känner mig mer pigg nu än vad jag gjorde när jag var frisk! Stôllit men sant. Såhär i efterhand var jag nog ganska sliten då. Men nu är det härligt. Att vara som vanligt och att jag mår prima. Kanske det är dags för att börja jobba heltid.. jo idag känns det så. Undrar om det känns så i morgon. Kanske gör det efter nyår. Jag ska öve mig i morgon att försöka komma i tid till jobbet. Brukar inte dyka upp förrän 9 eller 10. Men nu får det vara slut på latheten. Idag var jag där halv nio faktiskt... NÖJD. Men först ska jag ha semester och lite ledighet. Måste tala med Försäkringskassan ifall det är mer krångligt å gå ur systemet ifall jag måste bli sjuk igen.. ja härregud det är inte lätt detta.

Känns å otroligt galet att utsätta sig för cellgifter igen.. uj vad jag inte vill det.. jag vill verkligen inte det. Uj vad bedrövligt att behöva genomgå detta helvete som jag precis lämnat. Jag får jämt ta och lägga undan de tankarna ett tag till. Men egentligen vore det bättre att börja nu innan jag blir ännu piggare och full av ork.. du vet att det blir svårare då att åter ge lusten och livet till läkekonstens nektar. Vete fan om inte det va bättre att de inte uppfunnit cellgift... det är ju inga garantier ändå.. 



 

18 december 2011

modell för en dag

En glad dag. Solen skiner och inatt drömde jag om den godhjärtade, värme, sol och bad samt långa promenader. Gårdagen kommer jag minnas.. länge. Reste till Karlstad för att möta en ny värld.. för en dag. Marie hade anmält oss till att få "vara modell för en dag". Mycket populärt koncept för tillfället. Det kostar inget och man bli sminkad, fotad och sen får man köpa bilder om man vill. Alltså en dag för att bli ompysslad. Så nu alla damer som finns i min telefonbok... era nummer är lämnade ifall de ringer!

Vi skulle vara där på eftermiddagen. Jag, Marie, den bäste och den godhjärtade. Blev sminkade och sedan var det dags för kameran. De delade in oss två och två för att det skulle gå lite snabbare. Vi var fyra så det var perfekt. Mötte 6-7 olika stationer med olika bakgrund. Rockigt, glassigt, näpet och hippt. Ja härregud den bäste fick till en rena Carolaomslaget från 1986... på vinyl! Närmare än artisteri med sång kommer hon nog inte! Så bra haha. 

Jag och Marie fick en supergod fotograf som heter Linda (förstås) där vi fick va med och bestämma hur vi skulle göra osv. Hon hade fullt schååå hon med att få till dessa bilder. 40 stycken per person blev det totalt. Härregud. Du ska veta att det blev riktigt hett efter ett tag så modellandet är ett slitsamt yrke.. stå och vränga kroppen ut och in! Sen var det dåligt med näring där. Förstår att dessa modeller håller sig magra! Ja inge för oss alltså i längden. Är allt för hungriga vi. 

Ja men det var superkul i alla fall och en dag vi kommer att minnas med glädje. Vi kanske gör det igen haha. Vi hade lite fallenhet för detta. Jo du vet.. vi har ju tagit en del serier... genom åra. hahaha

Marie blir sminkad


Jenny visar sina färdigheter 

Linda gör sitt yttersta


Jag och Marie, när allt är klart..


Närbild på Jenny.. där kan man drunkna.. 

Marie, profil.. frisörska detta.. hotti

Linda rene modellen detta

Jag påväg  hem mitt i natta.. 


ska försöka få ut de bilder som jag köpte så ni får se hur de blev.. Hoppas alla får en skön söndag..

16 december 2011

mitt i livet, trasig

Har fortfarande skör hud och det är besvärligt... de senaste två veckorna har varit slitsamma. Så fort jag ska göra nåt så börjar det krångla. Det är som om att det bästa är att befinna sig hemma. Uj vad ledsamt. Som du kanske förstår så är det påsen på magen som jag syftar på. Inte kul när det gör ont och hud som inte orkar. Men jag ska väl inte klaga om jag jämför mig med många andra men ibland blir jag så trött på allt. Isolerad. Nej inte jag inte. Vägrar.

Ikväll var jag hos en kompis på glöggmys. Några var där som jag inte träffar så ofta. Men fick snabbt avvika hem och byta... fatta.... till och med kläder. Tragiskt. Härregud.

Kan då tänka på tiden innan eländet och bli förundrad på hur bra jag hade det. Precis lika bra som många friska har det idag. Fast de inte tänker av det. Saker som är självklara som fungerar och som de inte ens ägnar en enda tanke på ifall det inte skulle funka och hur livet då skulle vara. Eller närmare de begränsningar som det skulle medföra. Kan vara många saker inte bara som för mig utan vad som helst. Människorna har det så bra. Kroppen är finurlig den. Men var rädd om den. Du har bara en.

En tuff och modig som jag mötte för ett tag sedan hade brutit nacken... två gånger dessutom utan att ha märkt av det. Eller det hade det nog gjort men fortsatte som om ingenting hade hänt. Gäller att bita ihop!
Jag uppskattar min kropp trots allt.. men ofta känns det.. tungt att vara skadat gods. Mitt i livet men så trasig.





14 december 2011

sjuk.. i sjukdomen liksom..


Som medlem i Gyncancerföreningarnas nationella samarbetsorganisation, vilket är en förening för kvinnor med gynekologisk cancer och deras närstående, fick jag igår deras medlemstidning. De ringde mig och frågade om jag ville skriva några rader till en artikel om min story. Ja det blev inte många rader men något i alla fall. Den som vill kan kolla in deras sida. http://www.gynsam.se



Börjar återhämta mig efter några dagar i en svacka. Det är inte speciellt kul att hamna där när alla dagar som piggelin är så otroligt viktiga. För att orka fortsätta, leva. Skriver ofta kämpa... det är inte det som jag menar utan mer att "leva". Nu blev det inte annorlunda än såhär och jag måste face it. Är sååå otroligt nöjd över att magsjukan försvann snabbt och att jag slapp besöka sjukhuset. Usch vad sliten jag blev.

Låg här på soffan min och kved under gårdagskvällen och tyckte synd om mig själv. Jag skulle nog aldrig mer bli så pigg igen.. men se där. I morse gick jag upp och reste till jobbet. Fixade mer än full dag. Ja det gick fint så jag kan nog känna att jag fixar att jobba deltid även som sjuk.. i sjukdomen liksom. Denne stackars kroppen skulle inte bara skydda mig mot cancern utan även mot alla andra baciller. Men så är det och hon fixade det. Måste betyda nåt bra det!

Ja nu är det bara 2 veckor kvar tills vi befinner oss på ett varmare ställe.. härregud så gött det ska bli. Uj vad jag ska sola.. varje dag. Är inte litte vit nu och det ska vi snart ändra på. Jag hoppas hinna få lite färg fast vi ska spela golf några dagar. Tur att jag inte har packat bort dessa golfklubbor än utan att de står mitt i rummet och där ska de få stå tills vi reser.

Grannen börjar bli nervös. Har införskaffat nya klubbor, kläder, vante ja allt du kan tänka i golfgrejer så nu hoppas denne på att vinna! Vi får se. Känns inte riktigt som det är sant förrän vi sitter i bilen påväg till flygplatsen. Hmm ja en vecka kommer att göra mig så gott.



  




13 december 2011

tätt intill

Fick stanna hemma idag. Kände mig matt. Det känns bra att jag kan göra jobb hemifrån när det passar mig. Behöver inte sitta åtta timmar i sträck utan att jag kan varva tiden efter min ork. Om sanningen ska fram blir det mer gjort eftersom det blir färre avbrott.

Huvudvärk.. känner mig trött i kroppen. Min stomiterapeut sa att jag måste dricka för att få upp vätskebalansen igen. Om det inte blir bättre under dagen måste jag in till akuten, eventuell påfyllning. Som jag känner nu så kommer det att gå bra. Men hon sa att det går fort när det går utför.. "du har inte så mycket att spela med"!

Just idag blir jag så påmind. Hur tätt intill.. det ständiga flåset är i min nacke. Min situation som jag annars blundar så hårt för att slippa .. inse bedrövelsen. Att vara så sårbar, att allt kan tas ifrån mig på några timmar. Blir mer påmind än vad som jag vill. Försöker så innerligt att vara som innan. Känner en tomhet. Att inte ha någon ork.. mitt straff.

Den som gjort mitt öde visste vad som skulle kännas. Att mista sin ork, tungt. Tänker att om jag blundar ser jag min illusion där jag springer för vinden och badar i varma vatten. Där de vita hästarna talar och ängarna är mjuka. Vänta jag kommer igen.

Ser regnet utanför, det känns inte alls nödvändigt att ta sig ut.




12 december 2011

magbacill

Börjar veckan med att bli lite dålig. Någon form av magbacill är inte bra för mig. Får inte mista för mycket vätska för då krävs att jag måste till sjukhus för att få dropp. Hur vet man då när det måste till?! Härregud. Inte lätt detta. Ja mår lite illa men inge värre än så. Undrar vad det kom ifrån?! Den bäste blev ju inge kass och vi åt liksom samma eller lika mat. Ringde min samordningssköterska som sa att om det inte gett sig inom 2-3 dagar skulle jag höra av mig. Ja ringer nog min stomiterapeut i morgon jag. Har för mig att hon sa ett dygn eller 10-12 timmar max. 

Har inte tid att va sjuk jag och absolut inte med detta. Tycker det räcker med den kroniska cancerjäveln som förstör min tillvaro. 

Måste säga att jag ändå har haft turen att klara mig i höst från förkylningar och andra åkommor. Peppar, peppar. Troligen för att jag är mer rädd om mig. Jag får nog stanna hemma i morgon för att få upp vätskebalansen i kroppen. Ja vi får se hur det går i natt. .       

Har börjat med några julkort.. vuxenpoäng det.. men hasr inga frimärken än så vi får väl se hur många som kommer iväg!


11 december 2011

en drömmarnas stad

Hemma igen i de Värmländska skogarna med en massa nya intryck från en stad som befinner sig i ständig rörelse. Längesen jag var där och det kändes som om mitt senaste år inte ens har existerat. Som om allt stått stilla. Det mesta var precis som förut och vet du.. jag har saknat det.

Våra underhållande samtal, god mat och stadsliv. Gårdagen blev riktigt lång eftersom den vackra vaknade långt tidigare än vad jag brukar göra. Men inte gjorde det nåt kanske kommer jag rätt igen. 

Vi tog oss från Söder in till Gamla stan till fots. Skönt och det kom aldrig något oväder. Vi fick vår dos av motion och en massa bilder. Lyckades hamna bland avstängda broar och gator på grund av demonstration för Karl den 12:e. Härregud. 

Nobelfesten gick av stapeln i Blå hallen men inte fick vi delta. Inte ens som avbytare. Kanske bara på Oscarsgalan avbytare existerar. För toabesök.  Ja vi fick inte va med i alla fall. Tror vi hade gjort succé.  

Det kändes så hemma att trängas på tunnelbanan, jäkta bland alla människor och stå i köer. Att få känna en stad med puls, där konsumtionen inte har något tak, där allt kan köpas för pengar. En verklighet utan bekymmer, en drömmarnas stad. I vår ska jag resa dit igen. Snart, snart så är jag tillbaka.


  

10 december 2011

Stjärnorna om natten

Sånger om natten från dem som saknar
någon som stått dem nära
gråten som hörs genom vinden
en saknad så sorgsen och stor

Genom staden han vandrar förbi gator och torg
Önskar finna sin ro
Bär på en säck som är tung som sten
Vågar han lämna den.. Måste leva

Stjärnorna lyser upp himlen för dem som saknar om natten
Ett minne av dem som stått någon nära
Se så många stjärnor ett bevis på att saknaden är stor



08 december 2011

snart oväder..

Väntar på att snöoväder ska inta staden, det blåser storm i markisen. Kan det bli vinter på riktigt. ja det skulle inte förvåna mig om vi inte kommer iväg. Stockholm skulle få mycket oväder så det känns oroväckande. Ja vi får se.

Har lite otur idag..  min dator ville inte mer eller det var skärmen som inte ville. Vilken dret men som tur var har jag kvar den gamla som fick göra nytta. Men käre bror får komma hem och fixa den. Måste ha alla kort osv och sen är det ett bekymmer till veckan om jag ska kunna jobba hemifrån, måste få ordning på han. 

Ja sen kommer en liten pirrig känsla i min mage om det som väntar och som är inom räckhåll. Jag väntar på den resa som vi ska göra.. uj så härligt det ska bli med sol och värme. Sen att vi kan spela lite golf på dagarna gör ju inte saken sämre. Mysigt så att. Ja jag lär få sitta med detta munskyddet hela resan för där finns nog hög risk att bli förkyld annars och det är ju ingen hit. 

Nej nu tror jag allt att det klipper i öga så John Blund är nog på intågande. Gött vore det att få sova lite. 

snart dags......

07 december 2011

piratlappen för ögat

Vi har fått den första snön för nu.. äntligen. Det är så mysigt med det vita. Hoppas det kommer mera. Det som jag lider av är kylan. Idag kändes det som om det var hur många minusgrader som helst ute fast det bara var ett par. Fick höja värmen.. hade försökt att inte ha så jättevarmt i lägenheten men tyvärr går det inge vidare när jag är super frusen. Har fått upp till 23 igen. Gött. Det är dessa händerna som fryser. Får sätta på mig vanter inomhus tror jag. I vinteras var det fötterna men det är värre det.

Orkade sova länge idag och det behövde jag. Känner mig sliten och trött. Hoppas somna tidigt ikväll. Varit seg hela dagen och gick trots detta ut på en motionsrunda med den snälle. Skönt efteråt.

Tankarna kretsar kring julen som närmar sig med stormsteg. Ett år går så fort. Undrar hur nästa jul kommer att se ut. Vet inte men det är sällan jag ser framåt eller längre än tills nästa läkarbesök. Konstigt men det är som att leva i en form av vakuum eller mellanläge där vissa saker måste uppnås innan man törs tänka vidare.

Jag gömmer mig bakom veckorna som jag slipper.. se sanningen i vitögat. Sätter på mig piratlappen för ögat och låtsas att allt är som förr. Men när jag tänker efter så har många med mig bekymmer av olika slag och de får försöka att leva på sitt sätt. Ja det gäller att hitta guldkanterna för dagen. Det gäller oss alla.







06 december 2011

sockerlandet

Helgen närmar sig. En tripp är planerad mot den stora staden och till den lilla vackra. Längesen jag träffade trollungen så det ska bli mig ett sant nöje. Hon går väl i klackskor nu!

En tur till den stora som jag inte varit i sedan september ifjol, längtar. Jag hoppas på lite julshopping eftersom jag inte är i skuld längre..  och trevligt sällskap.

Givetvis så försöker jag passa på att göra lite saker nu när jag känner mig starkare och bättre. Man vet aldrig när det är slut på det roliga.. igen. Visst är det en tråkig tanke men på något sätt känns det som om jag inte har något val. Tvingas leva nu. Men det ska man väl ändå alltid göra kanske men just nu känns det som att tiden är det dyraste jag har.

Känns så konstigt att veta att man har en grej som äter upp mig inombords.. som jag inte känner det minsta av... utan mår superbra. Helt ofattbart. Bisarrt att behöva vara mitt i livet, som alla andra.. men utan framtid.
Mitt i detta måste jag ta hänsyn till grejen och sen fatta beslut om att börja med cellgifter som jag vet gör mig sjuk... förstå att man inte känner för det.   

Ser med onda ögon framåt på den tid som kan komma. Ett halvår med cellgifter... ärlig talat så vet jag inte vad jag gör när behandlingsläkaren kommer meddela beskedet. Härregud. Tortyr.. av den långsamma sorten. Men nu gäller det att inte börja tänka för mycket. Istället jämföra tiden med ifjol som var rena helvetet som nu är sockerlandet.

Tror inte att det var så många som trodde att jag skulle vara tillbaka som nu. Det känns skönt att det faktiskt gick.. Nu gäller det att hitta positiva upplevelser som man kan tänka tillbaka på... du som är frisk... tappa inte bort ditt liv. 



05 december 2011

rånad..

Härregud vilken start på veckan. Kom inte ifrån jobbet i tid idag heller.. skulle möta den snälle för en promenad kl 18:00. Detta fick senareläggas. När jag kom till staden åkte jag förbi OKQ8 för lite soplarvätska då sikten var under all kritik. Kom till macken.. tog en för 75 spänn.. Nä köpet nekas! Va, det finns pengar på kortet.. ja men om du inte har kontanter finns inget som vi kan göra!! Uj fy va hemskt..

Tänkte.. nu är kortet övertaget av "nån" därute. Hmm var har jag shoppat?! Tusen tankar hann fara genom skallen.. lyckas ju ha en kredit på kortet med hmm.. vad onödigt tänkte jag. Jaja det var bara att ringa servicestället... jo ra där satt e litta dam som kunde hjälpe mig till rätta med det konstiga. De hade dragit dubbelt för resan som vi bokade plus att de hade dragit för två stycken, alltså totalt för fyra. Inte konstigt att kontot var tomt.. haha sån skön känsla när det ordat upp sig. Ja så kan det gå.

Helgen blev kul men jag är trött. Glöggen satte sina spår och söndagen blev stilla med fem spel på samma gång med Wordfeud. Kvällen gick superfort. Den bäste är verkligen bäst. 25 p, 49 p osv hela tiden.. blir hon inte sämre snart så er jag upp. Det kan inte va så jämt väl eller måste jag gå på kurs haha. Ja nu har jag fyra nya spel att sätta igång med. God afton..



03 december 2011

trötter..

Regn är blött och därför blir folket lata. Ingen promenad idag.. inte ens till fiket.. tog bilen. Ja det är en lathet som smyger sig på och som inte vill släppa taget om min kraft. Vi blev sittande länge och det fanns liksom ingen stress att annat göra. Mys med goa vänner. Den bäste styrde hemåt till kaffestaden.

Fixade telefon som gör det möjligt att spela. Blev liggande i en ny värld.. av ord.. det är svårt innan hjärnan vaknar.. de andra ligger långt före. Men idag träning i morgon match! Strategi och kombinationer, smart, uträknade.. får se om jag kommer ifatt innan jag tröttnar.

Känner mig lite trötter idag men kanske piggnar till om en stund.. brukar bli så. Måste vara rädd om mig så jag fixar att börja jobba mer. Tänkte att när (om) jag börjar med cellgifter igen så kan man lägga det i slutet av veckan. Typ torsdag, så kan jag vila fredag och helgen så kanske jag orkar jobba igen i början av veckan.. smart väl.. tycker jag!

Ska ha träningsdagar måndag, onsdag och fredag. Den snälla vill med så det är bra.. annars finns en stor risk att jag blir lat.. fan så skulle jag inte ha gjort när jag var frisk.. utan då hade jag varit mer träningsvillig.. därför är det bättre att vara två i höstmörkret så jag inte hoppar över. Ja vi börjar med detta på måndag.



Fick en glögg av den bästas moder.. mången tack Eva.. den ska vi smaka på.. Skulle ha gjort lite knäck men kanske en annan dag.. nu blir det filmkväll med läskeblask och snask! Go helg.









02 december 2011

sökaren..



såg han som så gärna vill.. balansera sig genom livet
ingen ska se, ingen vet
det är en kamp att finna.. lyckan.

en vilja så stark att nå härligheten
möter så många paradis och skatter
ingen ro, ingen vila... söker..

går rak i ryggen... utan att se
ögon så slitna, trötta.. hoppas på en förståelse
om vad som behövs för att nå..
det goda, söta likt hunung i sommaren

kommer oron förbi
när någon tillåts dela alla hemligheter
kommer smärtan att fria hans kropp
när han öppnar vaket.. alla sinnen


01 december 2011

Kry idag med..

Igår var jag kvar på jobbet till kvart över åtta.. i och för sig så kom jag inte dit före tio på förmiddagen men det blev lite längre än planerat. Vet inte men jag kommer liksom inte därifrån. Fick rensa bort en del och planerade för ett föredrag. Har fått ordning på budget inför 2012 och tror den kan komma att bli riktigt bra. Inte så lätt att få rätt resurser på rätt plats eftersom min verksamhet är så varierade och svårplanerad över tid.

Trodde faktiskt att jag skulle vara mer sliten idag då jag kände mig trött i ryggmusklerna igår men tro det eller ej så är jag faktiskt pigg och kry idag med. HA jävla dret cancer idag vinner jag! Men tyvärr kan det vara så att det kommer krypa på lite senare under dagen... men jag tror jag klarar mig idag. Har en säsong med true blood som väntar i DVD´n.

Vaknade redan nio vilket är ovanligt tidigt. En anledning till att jag vill börja jobba mer är för att komma igång med sovandet och gåuppandet. Inte sova hela förmiddagen och vara uppe sent om kvällen. Nu blir liksom inte kroppen min trött utan det finns mer energi än vad jag gör av med. Ja det är i alla fall bra att börja min utökning med en ledig dag idag! Har redan jobbat må-tis-onsdag denna vecka men jag kommer säkert göra nåt sen.. från datorn.

Istället blir det att greja hemma och kanske ta sig ner till byn och boka en resa, till det där varmare stället som inte ligger så långt bort. Dit semestern kommer att styra kosan efter jul.. ska bli så gött om det finns några resor kvar.

Styrkan finns i mig nu snart tre månader efter senaste dosen av cellgifter. Hur kan kroppen återhämta sig så. Det kan man säga är mirakel.

Ikväll ska vi på taket (The Roof) och käka lite och därefter delta i den musikquiz som är ikväll. Hoppas jag hamnar i ett bra lag... vinna är allt!